Budapest idétlen időkig

Budapest
2014 január 07., 10:52
comments 16

Ez a felvétel bármikor készülhetett volna 1982  és 2013 között.

Helyszín: Budapest, egészen pontosan a XV. és a IV. kerület határa, de a külváros tele van ilyen ringó Ikarusokkal (by Lovasi), csatakos vasúti alul- vagy felüljárókkal. Minden változatlan itt évtizedek óta, ahogy az Idétlen időkigben.

A kóborló Ikarus, a felújítatlan 12-es villamos pályája (kellett a pénz a csilivili, szuperértelmetlen 4-es metróra), a mocskos, szakadékos aluljáró (biciklivel, motorral, de még autóval is nagy izgalom!), az aluljáró maga.

A zenét a Trabant (ésvagy a Balaton Ellenőr úr kérem címmel) szerezte valamikor a 80-as években. Érdekes, hogy ez a keserédes ballada azóta is megunhatatlan, talán mert a kor sem változott azóta.

A Coubra (akárcsak a Vine-ra) rövid videószekvenciákat lehet feltölteni, a hatást itt nem a videó története, hanem a monoton ismétlődés váltja ki. Nagyon passzol ehhez a se előre, se hátra hangulathoz, nézze hosszan, és merengjen nyugodtan a januári ködben, hiszen idő, na, az van bőven.

Budapest, én így is szeretlek, de érdekelne már az a rész is, amikor Bill Murray végre összejön azzal a csajjal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.