Kiszabadult a Sokalszkij

közlekedés
2014 január 07., 11:14
photo_camera Andrew Peacock / www.footloosefotography.com / AFP

Önállóan útnak indult a korábban az antarktiszi jég fogságába került, Sokalszkij akadémikusról elnevezett orosz kutatóhajó – közölte a kapitány. Igor Kiszeljov azt mondta, hogy változó irányban és sebességgel folytatják útjukat észak felé. A nyugati szél miatt hatalmas repedés keletkezett a hajót addig körbefogó jégen, így tudtak kiszabadulni a fogságból. A hajó november 28-án hajózott ki Új-Zélandról, december 24-én az Antarktisz partjai közelében, a Commonwealth-öbölben fagyott a jégbe. A rossz időjárás miatt nem tudták kimenteni, pedig 3 jégtörőt is küldtek a kiszabadítására. Az utasokat helikopterrel mentették ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.