Lázár János: Az állam csak nyert a fácánvadászattal

politika
2014 január 07., 17:57

Lázár János a közelmúltban fácánvadászatra hívta arisztokrata ismerőseit. A jó hangulatú rendezvényről egy darabig elérhető volt egy publikus galéria a Facebookon, ami cikkünk megjelenése után elég hamar eltűnt.

A soponyai vadászatra reagálva levelet kaptunk Balczó Barnabástól, Lázár János kabinetfőnökétől. A levél szerint Lázár János egyrészt megköszönte, hogy

 a sajtó jelentős része tiszteletben tartotta az egyik résztvevő által posztolt esemény magán jellegét, a magánélethez fűződő jog elismerését.

Ugyanakkor a levél szerint jogosan tehető fel az a kérdés, hogy az eseményt a magyar adófizetők fizették-e.

A közlemény kíméletlen precizitással fogalmaz:

Lázár János polgármesterként és állami vezetőként is mindig gondosan ügyelt arra, hogy magánélete sohasem keveredhet össze közéleti tevékenységével.

Ezért most is egyértelműen kijelenthető, hogy a vadászat az adófizetőknek egyetlen forintjába sem került. Éppen ellenkezőleg,

az adók befizetésével a magyar államnak a magáneseményből bevétele keletkezett.

Az események költségeit a vadászaton részt vevők, köztük Lázár János dobta össze, a közlemény szerint ezért minden további részlet, minden résztvevő személyazonossága magánügy, és arra kérik a sajtót, hogy ezt ennek megfelelően kezeljék.

Vadászatban jártas szakértőink szerint amúgy egy hasonló esemény 3-3,5 millió forintból hozható ki.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.