Lázár János: Az állam csak nyert a fácánvadászattal

politika
2014 január 7., 17:57
comments 34

Lázár János a közelmúltban fácánvadászatra hívta arisztokrata ismerőseit. A jó hangulatú rendezvényről egy darabig elérhető volt egy publikus galéria a Facebookon, ami cikkünk megjelenése után elég hamar eltűnt.

A soponyai vadászatra reagálva levelet kaptunk Balczó Barnabástól, Lázár János kabinetfőnökétől. A levél szerint Lázár János egyrészt megköszönte, hogy

 a sajtó jelentős része tiszteletben tartotta az egyik résztvevő által posztolt esemény magán jellegét, a magánélethez fűződő jog elismerését.

Ugyanakkor a levél szerint jogosan tehető fel az a kérdés, hogy az eseményt a magyar adófizetők fizették-e.

A közlemény kíméletlen precizitással fogalmaz:

Lázár János polgármesterként és állami vezetőként is mindig gondosan ügyelt arra, hogy magánélete sohasem keveredhet össze közéleti tevékenységével.

Ezért most is egyértelműen kijelenthető, hogy a vadászat az adófizetőknek egyetlen forintjába sem került. Éppen ellenkezőleg,

az adók befizetésével a magyar államnak a magáneseményből bevétele keletkezett.

Az események költségeit a vadászaton részt vevők, köztük Lázár János dobta össze, a közlemény szerint ezért minden további részlet, minden résztvevő személyazonossága magánügy, és arra kérik a sajtót, hogy ezt ennek megfelelően kezeljék.

Vadászatban jártas szakértőink szerint amúgy egy hasonló esemény 3-3,5 millió forintból hozható ki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt