Nagy ellenzéki összefosásról beszélt Vágó Gábor

Az LMP képviselője a hét elején jelentette be, hogy kilép a pártból, és nem indul a választásokon, mert az országos választmány nem támogatta indulását.

Szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt vendége, és hosszabban beszélt a szakítás előzményeiről.

Jelenlegi-volt pártjáról Vágó elmondta, hogy vannak a pártban, akik egyéni céljaik elérését a párt céljai elé helyezik, és eljárásrendi kérdések mögé bújtatnak személyi konfliktusokat. Közben pedig Vágó szerint nem ismerik fel saját politikai érdekeiket sem.

A képviselő az érdemi vitát is hiányolta a pártban. Szerinte Schiffer András volt az egyetlen, akivel érdemi, ideológiai vitát tudott folytatni, a többiek sült halak voltak, akikkel nem lehetett érdemben vitázni a párt jövőjéről.

Nem volt arról szó, hogy ha nem léptünk be a nagy ellenzéki összefosásba, akkor merre lépjünk?

Vágónak ebből lett elege, ezért hagyja ott a pártot.

Nem kötelező politikusnak lenni, ez nem egy olyan dolog, hogy valaki élete végéig kapaszkodjon abba a székbe

- mondta. Szerinte nagyot hibázott a párt, amikor 2010-ben, a parlamentbe jutás után feladta kapcsolatait a civil szervezetekkel. Amúgy hasonló okok miatt távozott a pártból 2012 elején Kaufer Virág is.

Azzal viszont Vágó továbbra is egyetért, hogy a párt nem ment el balra, és nem álltak bele az összefogásba. Amiben szerinte ugyanazok a politikusok ugyanazzal a szöveggel térnek vissza, akik már egyszer összehoztak egy kétharmadot Orbánnak.

Boldvai Lászlóval? Puch Lászlóval? Korrupció elleni küzdelem a Tocsik-ügy embereivel? Hajrá!

- mondta a képviselő, aki 2014 után azon akar dolgozni, hogy a társadalomban kialakuljanak azok a képességek, melyekkel ellen tudnak állni az őket elnyomó hatalomnak. Vágó Mandátumát nem adja vissza, mert a Horváth András által felvetett áfacsalás ügyét szeretné továbbra is képviselni a parlamentben a választásokig.

Arra a kérdésre, hogy mit fog csinálni a választások után, csak annyit mondott, hogy pénzt keresni, és tanulni. Vágó végzettsége szerint amúgy politológus-közgazdász.