MSZP: Keser, sanyar, nyomor, pusztulat

Mindenki kikapcsolhatja az agyát április 6-ig, ez lesz éjjel-nappal. Igaza volt Bajnainak: ez tényleg fájni fog. Most Korózs Lajos képviselő (az MSZP elnökségének tagja) érezte úgy, hogy nem hallgathat tovább: a legelesettebbek mellett kell fölemelnie szavát.

  • A kormány tehetetlenségének tartotta a devizahitelesek problémáját, amelyet szerinte a kabinet három és fél éve nem képes megoldani.
  • A szegények sanyargatásaként értékelte, hogy a Fidesz befagyasztotta a gyes, a családi pótlék és a minimálnyugdíj összegét, amelyek vásárlóereje így több mint 20 százalékkal csökkent.
  • Átverésnek és igazságtalannak nevezte a rezsicsökkentést és a gyerekek után járó adókedvezményt. A rezsicsökkentést ugyanis szerinte az élelmiszerek, a gyógyszerek és a pénzügyi szolgáltatások drágulása ellensúlyozza, vagyis a kormány összességében "többet szed be" az emberektől, mint amennyit a rezsicsökkentéssel biztosít számukra.
  • A rezsicsökkentéssel a gazdagoknak igazságtalan módon több támogatás jut.
  • A gyerekek után járó adókedvezmény szintén igazságtalan, amit az is mutat, hogy a támogatás 93 százaléka szavai szerint a leggazdagabb egymillió emberhez került.

[Selmeczi Gabriella ON]Miért nem arról beszél, hogy elvennék az emberektől a GYED extrát? És hogy vissza akarják vonni a rezsicsökkentést? Megszüntetni a bankadót? Megelmelni az adókat? Egyszer már csődbe vitték az országot...[Selmeczi OFF]