Orbán konszolidációs kormányzásra készül?

politika
2014 január 11., 08:03
comments 10

Népszabadság bocsátkozik jóslásokba a következő Fidesz kormányzás személyeiről és milyenségéről. Kétharmados győzelmet sem Gulyás Gergely, sem Navracsics Tibor nem jósol tavaszra. Sőt! A pletykák szerint Orbán elvárása volt az új választójogi rendszer kialakításakor, hogy a választás győztesének ne biztosítson kétharmadot, csak stabil kormányzást. A Népszabadság információi szerint Orbán visszavenne a szabadságharcos narratívából és konszolidációs, gesztuspolitizálásra készül.

photo_camera Fotó: MTI/Földi Imre

A kormányban kevés személyi változás történne, egyelőre úgy tűnik, hogy csak a külügyi- és honvédelmiminiszter posztján lennének más emberek. Navracsics vagy külügyminiszter, vagy Andor László posztját örökölné, az ország uniós biztosa lenne. Varga Mihály maradna nemzetgazdasági, Lázár János kancellária miniszteri, Rogán Antal fejlesztéi tárcát kapna. Balog Zoltán szűkebb humáncsúcsminiszter lenne. Pintér marad. A honvédelmi tárcát egy borsodi fideszes, Mengyi Roland kapná.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.