Orbán konszolidációs kormányzásra készül?

Népszabadság bocsátkozik jóslásokba a következő Fidesz kormányzás személyeiről és milyenségéről. Kétharmados győzelmet sem Gulyás Gergely, sem Navracsics Tibor nem jósol tavaszra. Sőt! A pletykák szerint Orbán elvárása volt az új választójogi rendszer kialakításakor, hogy a választás győztesének ne biztosítson kétharmadot, csak stabil kormányzást. A Népszabadság információi szerint Orbán visszavenne a szabadságharcos narratívából és konszolidációs, gesztuspolitizálásra készül.

Fotó: MTI/Földi Imre

A kormányban kevés személyi változás történne, egyelőre úgy tűnik, hogy csak a külügyi- és honvédelmiminiszter posztján lennének más emberek. Navracsics vagy külügyminiszter, vagy Andor László posztját örökölné, az ország uniós biztosa lenne. Varga Mihály maradna nemzetgazdasági, Lázár János kancellária miniszteri, Rogán Antal fejlesztéi tárcát kapna. Balog Zoltán szűkebb humáncsúcsminiszter lenne. Pintér marad. A honvédelmi tárcát egy borsodi fideszes, Mengyi Roland kapná.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.