Múlt héten tanúként hallgatták ki Horváth Andrást

Az óriási áfacsalás vádjával előálló egykori NAV-alkalmazottat az általa tett feljelentés nyomán elindult nyomozásban hallgatták ki tanúként. Ügyvédje panaszt is tett a Horváthnál tartott házkutatás és az ellene folyó nyomozás miatt is, ezt elutasították. Emiatt felülbírálati kérelmet is beadtak a bírósághoz.

Az Origó információi szerint Horváthot két nap is, több órán át hallgatták meg.

Horváth azért tett feljelentést, mert tudomására jutott, hogy felülről arra utasítottak NAV-ellenőröket, hogy zárjanak le olyan ügyeket, ahol súlyos csalások gyanúja is felmerült.

A nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának egyik alegysége végzi. A meghallgatáson Horváth előadhatta a feljelentésében szereplő történetet, alaposan végigmentek a neveken. A lap úgy tudja, a kihallgatást végző rendőr felkészült volt. Az nem derült ki, hogy mást is kihallgattak-e, és hogy hol tart a nyomozás.

Két nyomozás is folyik Horváth ellen, az adóhivatal rágalmazás és jogosulatlan adatkezelés miatt is feljelentést tett Horváth ellen. A Fővárosi Főügyészség ezeket a vádakat nem találta megalapozottnak, de az információs rendszer vagy adat megsértésének gyanúja miatt viszont nyomozást indítottak. Arról nem tudni, hogy ezekben az ügyekben mi történt eddig.

 

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.