Múlt héten tanúként hallgatták ki Horváth Andrást

Az óriási áfacsalás vádjával előálló egykori NAV-alkalmazottat az általa tett feljelentés nyomán elindult nyomozásban hallgatták ki tanúként. Ügyvédje panaszt is tett a Horváthnál tartott házkutatás és az ellene folyó nyomozás miatt is, ezt elutasították. Emiatt felülbírálati kérelmet is beadtak a bírósághoz.

Az Origó információi szerint Horváthot két nap is, több órán át hallgatták meg.

Horváth azért tett feljelentést, mert tudomására jutott, hogy felülről arra utasítottak NAV-ellenőröket, hogy zárjanak le olyan ügyeket, ahol súlyos csalások gyanúja is felmerült.

A nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának egyik alegysége végzi. A meghallgatáson Horváth előadhatta a feljelentésében szereplő történetet, alaposan végigmentek a neveken. A lap úgy tudja, a kihallgatást végző rendőr felkészült volt. Az nem derült ki, hogy mást is kihallgattak-e, és hogy hol tart a nyomozás.

Két nyomozás is folyik Horváth ellen, az adóhivatal rágalmazás és jogosulatlan adatkezelés miatt is feljelentést tett Horváth ellen. A Fővárosi Főügyészség ezeket a vádakat nem találta megalapozottnak, de az információs rendszer vagy adat megsértésének gyanúja miatt viszont nyomozást indítottak. Arról nem tudni, hogy ezekben az ügyekben mi történt eddig.