Víztározókat építhet a Fővárosi Vízművek és a Magyar Vízipari Klaszter Azerbajdzsánban

gazdaság
2014 január 15., 15:24
comments 7

Közölte Szijjártó Péter sajtófőnöke. A két vállalat már jelen van az azeri piacon, és folyamatosan együttműködik az AZERSU, azeri állami vízügyi vállalattal, korábban megbízást is kaptak az azeri féltől tanácsadási, optimalizálási feladatokra.

(Ez az az ország, amire akkor figyelt fel a média, amikor a kormány kiadta nekik a baltás gyilkost. Legutóbb Papcsák Ferenc fideszes polgármester, a zuglói Kissinger levelétől volt hangos Hegyi-Karabah.)

A két ország a kereskedelmi kapcsolatok élénkítésére Gazdasági Vegyes Bizottságot működtet, aminek a magyar társelnöke Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség Külügyi és Külgazdasági államtitkára. Az elmúlt években a Vegyes Bizottság működésének köszönhetően a mezőgazdasági együttműködés területén is sikerült fellendülést elérni.

Az egyik sikertörténet ezen a területen a Hunland Kft., ami szerződést kötött egy azeri féllel, és a magyar cég 500 szarvasmarhát exportált Azerbajdzsánba.

A vállalat egy másik azeri cégnek emellett folyamatosan szállít tenyészbikákat. 2013 februárjában az azeri kormány 10 ezer szarvasmarha Magyarországról való importálásáért fizetett. Emellett sikerként értékelhető, hogy más mezőgazdasági, illetve élelmiszer-ipari alapú termékek exportja-importja is megkezdődött (magyar szalámik, azeri gránátalma). Tárgyalások folynak a magyar méz, sajttermékek exportjáról is. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt