50 millió kilónyi cukorral csalt áfát egy cégcsoport

2014 január 17., péntek 9:35
7

A 12 milliárd forint értékű árú utaztatásával 3,5 milliárd forintnyi áfát csalt el egy cégcsoport, amire a közelmúltban lecsapott a NAV. Az 50 millió kilogramm cukor mellett 3 millió liter étolajat hoztak be az országba Szlovákiából, ezek négy magyar áruházlánchoz jutott el, de közben az unión belüli termékbeszerzést nem vallották be.

A NAV közleménye szerint egy éve figyelt fel a cégcsoport működésére. Egy ismert cukormárkáról van szó, de a márka nevét nem mondták meg.

Az adóhatóság ellenőrizte a Szlovákiából érkező kamionokat, így találtak meg egy közbeiktatott raktárat, ahol megtalálták a cég működését bizonyító dokumentumokat.

A NAV a boltoknál észrevette, hogy a láncok még nem fizettek ki mindent a cégcsoportnak, ezt az összeget zárolták, a leszállított áruk ellenértékét lefoglalták. Az osztrák adóhatóságot is megkérték, hogy a cégcsoport osztrák számláját is zárolják. Eddig 337 millió forintot, 17 700 eurót, öt ingatlant és hat kamiont foglaltak le. (via Vállalkozói Negyed)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt