https://444.hu/assets/kijev_11.jpg

Egész éjjel dúlt a harc Kijevben

külföld
2014 január 21., 07:38
comments 4

Körülbelül ezer tüntető harcolt keddre virradó éjjel Kijev belvárosában a rendőrséggel. Gyújtópalackokkal, füstgránátokkal, kövekkel és fáklyákkal támadtak a rendőrökre.

photo_camera AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY

Az utcai harcok most a Dinamo labdarúgóklub stadionjánál is zajlottak, itt a tüntetők korábban felgyújtott rendőrbuszokból barikádot emeltek. Ezt hajnalban a Berkut belbiztonsági erő megrohamozta, de a kísérletet visszaverték a tüntetők. Ellenzéki vezetők, köztük Vitalij Klicsko, békés tüntetésre szólította fel az EU-mellett demonstrálókat. Szerintük provokációk történnek, és ezt komoly veszélyt jelent a békés tüntetésre. Klicsko szerint az elnök, Janukovics botokkal felfegyverkezett csőcselékkel akar káoszt okozni Kijev utcáin, és elhitelteleníteni az ellenzék munkáját. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.