Kihallgatták a férfit, aki Google Glassban ment moziba

tech
2014 január 22., 14:53
comments 6

Az ohiói férfi, Tiberiu Ungureanu a Jack Ryan: Árnyékügynök című filmet nézte éppen moziban, a Google új szuperszemüvegét viselve, amikor kb. hatvan perc után egy férfi ment oda a székéhez, és egy jelvényt mutatva neki, arra kérte, hogy kövesse.

Mint a termen kívül kiderült, szövetségi ügynök ment oda hozzá, és azzal gyanúsították, hogy a Google Glass segítségével rögzítette a filmet.

Ungureanut elég hosszasan kihallgatták, végül a férfi megunta ezt, és rávette az ügynököket, hogy nézzék meg az eszközt magát, találnak-e rajta felvételeket. Nem találtak.

Az ügynökök a nemzetbiztonságiaktól voltak, attól az egységtől, ami az internetes kalózkodások visszaszorítására törekszik, a filmiparral szorosan együttműködve. Ebben az esetben az Amerikai Mozgókép Szövetség egyik tagja volt éppen a moziban, ő tudta meg, hogy valaki Google Glass-ban érkezett, és értesítette a szövetségieket.

Később kiderült, hogy a kihallgatott Ungurenau kibernetikai kérdésekben jártas szakember, aki már többször besegített az FBI-nak is.

Jelenleg nincs betiltva, hogy bárki ilyen szemüvegben üljön be a moziba, és mire a szemüveghasználatra kialakul bármiféle jogi környezet, addig még bőven lesznek hasonló incidensek.

(via Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.