"Végre elzavarhatjuk a budapesti, vállaltan oroszbarát menedzsmentet"

gazdaság
2014 január 24., 11:45

A Portfolio.hu idézi Cserna Gábor dunaújvárosi polgármester szavait a Dunaújvárosi Hírlapból. Cserna a város közgyűlésén beszélt a Dunaferr eladásáról. Szerinte a kormány a múlt heti moszkvai tárgyalások során konkrét vételi ajánlatot tett a dunaújvárosi vasműre, és Vlagyimir Putyin elégedett volt ezzel.

A lap szerint szerint arról is beszélt a polgármester, hogy stratégiai és nemzetgazdasági szempontból egyaránt fontos üzenete van annak, ha az állam ismét birtokon belül szeretne kerülni a Dunaferrnél. A kormány és Magyarország érdeke, hogy a vasmű hosszú távon megélhetést és munkát adjon a térségben élőknek

A postfactory, a Dunaújváros Online hírblogja azt írja, "Putyin elnököt nem egészen pontosan tájékoztatták a Dunaferr helyzetéről, ezért Orbán Viktor jelenlétében hívta fel a többségi tulajdonos Vnyesekonombank elnökét, majd némi tájékozódás után ígéretet tett arra, hogy a tulajdonos - és nem az operatív irányítást végző menedzsment! -, valamint a kormányzatot képviselő Nemzetgazdasági Minisztérium között február elején tárgyalások kezdődhetnek a vasmű visszavásárlásáról. A tárgyalások során Orbán Viktor részéről árajánlat, méghozzá igen komoly vételi ajánlat is elhangzott, amivel Putyin elnök elégedett volt"

Ha állami tulajdonba kerül a gyár, akkor "végre elzavarhatjuk a budapesti, de vállaltan oroszbarát menedzsmentet a Budapestről lerohangáló tanácsadókkal és szóvivőkkel együtt".

Tette hozzá Cserna. Persze a Dunaferr eladása elég régóta sokszor felvetődik, nem tudni, a mostani történetből mi igaz.

 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.