Politikai ügy lett egy sífutó olimpiai szereplése

Már az sem gyakori, hogy nyíltan lobbizzon valaki egy sportoló olimpiai indulásáért, különösen, ha nem egy szülő teszi, ráadásul a téli olimpiáról és egy magyar sífutóról van szó, vagyis nem aranyért megy a versenyző. Most megtörtént, ráadásul rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Salgótarján fideszes alpolgármestere, Fenyvesi Gábor.

Szerinte botrány, hogy a Magyar Síszövetség saját szabályzatával ellentétesen nem biztosít helyet a Szocsiba készülő magyar csapatban a sífutó Papp Ildikónak. Pedig a szövetség 22-én előbb úgy döntött, hogy Papp fut majd a hóban a léceken, de 23-án ezt felülbírálta az elnökség. Na emiatt háborodott fel az alpolgármester, aki szerint erre nem is volt jogosítványa az elnökségnek, ráadásul azt üzenik a sportolóknak,  hogy nem a befektetett munkán, hanem a lobbitevékenységen múlik teljesítményük megítélése - írja az MTI.

Fenyvesi nem aprózta el, bejelentette, hogy ha nem utazhat Papp, akkor ügyészséghez fordul.

Két kis színes ehhez:

  • Papp Ildikó az elmúlt húsz alkalomból 18-szor legyőzte az elnökség által favorizált Simon Ágnest.
  • Papp Zoltán, Ildikó édesapja magyar biatlonbajnokként 30 éve ugyanígy, egy vitatható elnökségi döntéssel maradt ki a szarajevói olimpiai csapatból.

Ami még érdekesebbé teszi az ügyet, hogy a Síszövetség egyik elnöke nem más, mint Kálomista Gábor. Ha valaki, hát a filmproducer, a Thália Színház vezetője aztán tudja, mi az a hatékony lobbizás.

Salgótarján egyébként hárommillió forinttal segítette Papp olimpiai felkészülését.

Kaszó Klára, a Síszövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek azt mondta: "Nem indíthatunk két női sífutót Szocsiban, így annak ellenére, hogy Papp Ildikó az utóbbi húsz versenyen tizennyolcszor legyőzte Simon Ágnest, ez utóbbi versenyző került a csapatba, mert ő rövid és hosszú távon is gyűjtött világranglista pontokat".

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.