Ennél jobb országimázst még nem lőttél

TECH
2014 január 27., 15:16

Megfordult már a fejetekben, milyen lenne építőkockákból megalkotni a Parlamentet? Vagy épp szétlőni a szembejövőt a Deák téren?

Olyan videójátékok következnek, amikben magyarországi helyszíneken kell helyt állnod az alternatív valóságban.

Terrortámadás a Deákon

A Counter Strike: Source egyik pályája a Deák téri metróaluljáróban játszódik. Tarr Péter, a MOME hallgatója készítette, és a 2005-ös állapotok alapján készült, fotók és panorámavideók segítségével. Az eltelt évek ellenére még mindig pontosan tükrözi a valóságot a map, és akkor döntse el mindenki, hogy ez most jót jelent-e vagy sem.

Aki szeretne klasszikus, metrós fornetti-szagban, mozgólépcsőről, vagy éppen kisföldalattiról terroristákat/CT-ket ölni, az továbbra is megteheti, ITT lehet letölteni a pályát.

Kérem vigyázzanak! Az ajtók záródnak.

link Forrás

Gellért vs Galár Hotel

Valószínűleg a Gellért szállóra gondoltak a Hitman: Codename 47 készítői, amikor a Galár Hotelbe rendelték a vonalkódos bérgyilkost egy budapesti küldetés során. A küldetés szerint egyébként a világ legbefolyásosabb országainak vezetői szeretett fővárosunkban gyűlnek össze, nekünk pedig egy osztrák terroristát kell likvidálnunk, aki legszívesebben felrobbantaná a csúcstalálkozót. Fun fact, hogy a játék háttérzenéjét a Budapesti Szimfonikus Zenekar szolgáltatta.

A Város megújul

Egy városépítős játékban egész Budapestet illik megalkotni. Ami szép az igaziban, az itt is, elég csak megnézni a Margitszigetet, vagy éppen a Parlamentet. Mondjuk a föltúrt Kossuth tér hiánya igen fájó az utóbbinál, de ezt tudjuk be annak, hogy a készítő a pálya tervezésekor nem számolt a mi modern fejlesztéseinkkel.

A birodalom visszavág

Egész sok stratégiai játék utazik arra a vágyunkra, hogy milyen frankó lenne megváltoztatni a múltat és a történelmet. A 2009-es Empire:Total War lehetőséget is ad Európa térképének átrajzolására. Bár csupán a Habsburg Birodalom színeiben indulhatunk csatába, azért használhatunk derék huszárokat és gránátos egységeket is. Előbbiek kiválóak a lőcsapatok likvidálására (szerk. tipp), utóbbiak pedig elit alakulatnak számítanak, és baromi jól felerősítik a többi egységünket. A DarthMod meg sokkal nagyobb királyság.

Kamionos Budapest Parádé

Talán a legfrissebb vonatkozása a listának a Euro Truck Simulator 2, ami az egyik legjobb kamionszimulátor jelenleg a piacon, és itthon is sokan imádják. Ugyan magyar utakon még nem vezethettünk az alapjátékban, a Go East kiegészítőben ezt a hiányosságot is orvosolták már a készítők.

Országimázs legóból

Egy jó gulyás levest vagy egy finom Tokaji aszút nehéz legóból kirakni, úgyhogy marad a harmadik dolog, ami kapcsán még sokakban megragad nemzetünk, ez pedig a Parlament.

laknánk
photo_camera laknánk
Parlament kicsit felpimpelve
photo_camera Parlament kicsit felpimpelve

Ha pedig építeni kell, nincs jobb választás a Mojang 2009-es lego-szimulátoránál, a Minecraftnál. Elég népszerű az épület a játékosok körében,

Van aki még egy kampányfilmnek beillő videót is összedobott alkotásáról.

link Forrás

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy maguk a játékfejlesztők kevés alkalommal választották Magyarországot helyszínként. Legtöbbször az amatőr pályakészítők egészítettek ki már meglévő játékokat pár magyaros elemmel.

Ha véletlenül fejlesztő vagy, és lenne kedved magyarországi elemeket építeni a játékodba, van néhány ötletünk, hogyan is állj neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.