55 éves mexikói herceg lesz idén a téli olimpia legszórakoztatóbb szereplője

sport
2014 január 28., 16:42

Ha még nem döntötte el, kinek drukkoljon az idei téli olimpián, segítünk. Persze a jamaikai bobcsapat mellett az 55 éves mexikói síelő, Hubertus von Hohenlohe hercegnek lesz érdemes drukkolni idén.

A herceg minden idők második legidősebb téli olimpiai indulója lesz, ha rajthoz áll a műlesiklásban Szocsiban. Hubertus leginkább magát szereti hercegnek neveztetni, egy luxemburgi hercegi család leszármazottja, anyja Ira von Fürstenberg hercegnő, apja Alfonso zu Hohenlohe-Langenburg herceg, anyai ágon ükapja a magyar Festetics Tasziló herceg.

Amúgy csak egynyolcad részt mexikói származású. Saját elmondása szerint a családja mindig vágyott arra, hogy legyen egy mexikói tagjuk. Ezért döntöttek, hogy Hubertus ott fog megszületni.

photo_camera (EMMANUEL DUNAND / AFP)

Spanyolországban és Ausztriában nőtt fel, ott tanult meg síelni is. Próbálkozott az osztrák válogatottban is, de nem járt sikerrel.  Egy téli olimpiára persze persze sokkal könnyebb mexikóiként kijutni, ahol kevés helyi riválissal kell megküzdenie a válogatón. Ez jól is ment neki, az idei lesz a hatodik olimpiája, elsőnek 1984-ben állt rajthoz. Legutóbb Vancouverben 16 év kihagyás után indult. Érmet soha nem nyert, és idén sem várnak tőle csodát, eddigi legjobb eredménye egy 26-ik hely.

A herceg emellett fotós is, több kiállítása is volt már, 2005-ben például Ez én vagyok! címmel, az összes fényképen természetesen ő maga volt látható.

Emellett popsztár is, Royal Disaster és Andy Himalaya néven énekel, nyolc albuma jelent meg. Ez egy 2013-as száma, Higher Than Mars címmel.

Korábbi olimpiákon főleg az öltözékeivel tűnt fel. Indult már Desperado-hangulatú ruhában is, festett pisztollyal kiegészítve. Akkor arról mesélt, hogy amikor az utóbbi időben ismét az országba járt, hogy dokumentumfilmet forgasson, rádöbbent, hogy az országnak milyen gyönyörű, gazdag múltja és kultúrája van, és milyen büszke emberek lakják.

Innen jutott el a Mariachi-jelmezig. Persze a mexikóiak így is hálásak lehetnek neki, a herceg az egyetlen indulójuk, 1928-as bobcsapat óta ő az egyetlen, aki képviselte az országot a téli játékokon. (via DeadSpin)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.