Elmondták, hogy kiket hallgattak le az amerikaiak

politika
2014 január 30., 10:36
comments 4

Csütörtök délelőtt nyolc parlamenti képviselőnek megmondták, hogy kiket hallgatott le Magyarországon az USA. Edward Snowden, a lehallgatások technikai hátterén dolgozó szakember tavaly hozta nyilvánosságra, hogy az USA és Nagy-Britannia egy csomó ország telefonjait és e-mail forgalmát megfigyelte.

Hogy Magyarországon kiket hallgattak le, az államtitok.

Úgyhogy csak az a nyolc képviselő tudhatja a választ, akik tagjai az ezt vizsgáló parlamenti bizottságnak. A bizottság neve viszont nyilvános, úgy hívják, hogy:

"Európa több országát érintő lehallgatási botrány magyarországi szálainak, valamint a külföldi befolyásszerzési törekvéseknek feltárására létrejött vizsgálóbizottság".

A tagjai, és így a beavatottak:

Dr. Kocsis Máté (Fidesz)
Gulyás Gergely (Fidesz)
Iváncsik Imre (MSZP)
Csampa Zsolt (Fidesz)
Mirkóczki Ádám (Jobbik)
Básthy Tamás (KDNP)
Mile Lajos (LMP)
Pősze Lajos (független)

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.