Moszkva nem hisz a cirkusznak

külföld
2014 január 31., 07:14
comments 7

Dmitrij Rogozin orosz első miniszterelnök-helyettes szerint John Kerry amerikai külügyminiszter, az ukrán ellenzék több képviselőjének és Ruszlana ukrán popsztár találkozója valójában cirkusz..

Ezt Twitterre írta ki az orosz politikus.

John Kerry szombaton, a müncheni biztonsági értekezlet szünetében találkozik Vitalij Klicsko volt profi ökölvívó világbajnokkal, Arszenyij Jacenyukkal, Julija Timosenko bebörtönzött ellenzéki politikus pártjának frakcióvezetőjével és Ruszlanával, a 2004-es eurovíziós dalfesztivál győztesével, aki az elmúlt hetekben dalaival bátorította a kijevi tüntetőket.

Rogozin mikroblogján tréfálkozott még egy kört, olyasmiket írt ki, mint hogy

A náci Tyahnibokot vajon miért nem hívta meg?

- utalva Oleh Tyahnibokra, a nacionalista Szabadság (Szvoboda) párt elnökére.

Verka-Szergyucskát is meg kellene volna hívni

- tette még hozzá az orosz első miniszterelnök-helyettes a híres ukrán transzvesztita énekesre utalva.

Oroszország az utóbbi hetekben több alkalommal is hangoztatta, hogy elfogadhatatlan mindenféle beavatkozás Ukrajna belügyeibe.

Az ukrán média jelentése szerint Kerry konferenciahívással már kapcsolatba lépett az ellenzék hat vezetőjével, köztük Jacenyukkal, Klicskóval és Tyanibokkal is. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.