Mennyire pocsék a menza nálatok a suliban?

oktatás
2014 február 05., 14:52
comments 102

Ez itt egy klasszikus tojásleves, nagy, gumiszerű darabokkal.

menza1

Utána meg lencsefőzelék (jó, lencse jellegű főzelék) egy hívogatóan izzadó virslivel.

menza2

Ezeket a képeket Réka lőtte nekünk az egyik Budapesthez közeli iskolában. Azt mesélte, hogy a menü pont olyan jó, mint amilyennek kinéz.

Réka (akinek nagyon hálásak vagyunk a képekért) azért csinálta a fotókat, mert szeretnénk dokumentálni, hogy mennyire pocsék (vagy jó) egy átlagos iskolai menza Magyarországon.

Törökbálinton most volt balhé belőle, hogy ehetetlenül pocsék a kaja. A szülők fellázadtak, és maguk próbáltak ételt rendelni a gyerekeknek. A polgármester szerint ilyet nem szabad.

Mondjuk ő nem is a menzakaját eszi.

Szóval ezért kérjük, hogy ha tud fényképezni a telefonod (és nyilván tud fényképezni a telefonod), akkor ebédkor csinálj nekünk pár képet a kajáról, amit eléd raknak! Aztán küldd el a szerk@444.hu emailcímre.

Az is sokat segítene, ha

  • leírnád, hogy milyen ételt van a fotón, mert úgy láttuk, hogy ez képről nem mindig egyértelmű.
  • Ha van hozzá jó sztori, az is érdekel.
  • Meg, hogy egyáltalán: jó volt? Elég volt?
  • Ha van kedved, akkor azt is beleírhatod, hogy melyik településen van az iskola, ahol a kép készült.
  • Mi nem írjuk le, csak a keresztneved. Mint például itt az előbb Rékáét. Sőt, ha akarod, akkor semmilyen nevet sem írunk.

És még egy utolsó dolog.

Ha úgy érzed, hogy balhé lenne a fényképezésből, mert mondjuk nem szabad az iskolában fotózni, vagy ilyesmi, akkor inkább hagyjad,  ne balhézz össze emiatt senkivel!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.