Óriásrobottal oldhatják meg a közlekedési káoszt Kongóban

közlekedés
2014 február 07., 13:45
comments 6

Kinshasa a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa. Elég sűrűn lakják, a közlekedése meg a beszámolók szerint egy rémálom. Most ezen segíthet egy kicsit az Isaie Therese által tervezett két és fél méteres robot. De ha nem is segít semmit, akkor is szuperül néz ki.

A városban az utóbbi években többször fogtak átfogó közlekedésszabályozási reformba, de ezeknek nem sok eredménye lett. Főleg azért, mert a helyieket egyszerűen nem érdeklik a közlekedési lámpák, sőt, általában még a forgalomirányító rendőrök sem különösebben.

robotka

Na de hátha az óriásrobotok! Napelemmel működnek, éjjelre is tárolnak el energiát, és rendíthetetlenül terelik a forgalmat. Határozott a fellépésük, bár kifejezetten barátságos arcot kaptak.

A robotoknak ráadásul kamera van a szemük helyére építve, így a forgalmat is meg tudják figyelni. Karjaiba LED-kijelzők kerültek, amivel jelezni tudja, lehet-e haladni.

A két robotot Isaie Therese tervezte, aki már régóta dolgozik azon, hogy minél több fiatal nőt vonzzon be a technológia és a robottervezés világába. (via Jalopnik)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.