A köztévé szerint a Szovjetunióban a "gyakorlati megvalósításba hiba csúszott"

politika
2014 február 08., 06:30
comments 66

A mindennapi kommunizmus eheti részének tartalmából.

"A gyakorlati megvalósításba hiba csúszott - a köztévé újságírója ennyi megjegyzést tett a téli olimpia megnyitóján percekig látható történelmi bemutató idején a kommunista korszakra, miközben a "huszadik század közepén járunk", "nagy építkezések kezdődnek", "baby-boom" és hasonlók hagyták el a száját, de kommunizmusról, sztálinizmusról és diktatúráról egy szó sem esett... Hahó, az nem udvariatlanság, ha nevén nevezzük a dolgokat. Egy magát antikommunistának nevező kormány idején vajon mitől fél a köztévé riportere?"

Ezt írta az olimpiai megnyitóünnepség közvetítéséről Török Gábor a Facebookon. Aztán olyan kommenteket kapott a nyakába amiért nem átallott politikáról beszélni a játékok ideje alatt, hogy írt még egy posztot:

"Egészen elképesztő, hogy egy üzleti megállapodás (Paks) miatt most a "rajongók" és az "alkalmazkodók" azt hiszik, hogy nekik még a sztálinizmust is meg kell védeniük (lásd az előző bejegyzés kommentárjait). Nem, nem kell, nem várja el senki."

Voltak hibák, elvtársak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.