Az oroszok és az amerikaiak állítólag megbundázták a műkorcsolyaversenyt Szocsiban

sport
2014 február 10., 07:59
comments 8
photo_camera Fotó: Darren Cummings / Pool / Getty Images

Szokás szerint botrányba fulladhat a műkorcsolyaverseny a szocsi olimpián. Pontozásos sportágról lévén szó, ez annyira nem meglepő, és még csak nem is példátlan. Hogy mást ne mondjak, a 2002-es téli olimpián akkora botrányt okozott az orosz műkorcsolyapáros aranyérme, hogy a végén a szervezők kénytelenek voltak a második helyre szorult kanadaiaknak is aranyat adni.

Most a francia L'Equipe-ben jelent meg egy cikk (a New York Times angolul is összefoglalta), amiben egy neve elhallgatását kérő orosz edző azt állítja, hogy az orosz és az amerikai szövetség megalkudtak az érmekről.

Állítólag az amerikai zsűri a csapatversenyben az oroszokat támogatta, hogy aztán jégtáncban az amerikai páros nyerhessen. Egy biztos, csapatban az oroszok győztek. Ha jégtáncban Meryl Davis és Charlie White nyernek majd, akkor elkezdhetünk gyanakodni.

Az amerikai szövetség "kategorikusan hamisnak" nevezte a pletykát, amit hevesen tagadott is. (Via Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.