Fejlemények lesznek devizahitelügyben

POLITIKA
2014 február 10., 06:32

Még a héten új fejlemények várhatók a devizahitelek ügyében, írja az ilyesmiben - mármint abban, hogy éppen mire készül a kormány - jellemzően jól értesült Magyar Nemzet. Azt írják, hogy az Alkotmánybíróság már kedden állást foglalhat a kormány devizahiteles beadványáról. A kormány még novemberben kérte annak megállapítását, hogy egyáltalán alkotmányosnak minősülnek-e a devizahitelszerződések - amiket javarészt még azelőtt írtak, hogy az alkotmány, ami alapján most véleményt mondanak róluk, egyáltalán létezett volna.

Másrészt szerdán hozzák nyilvánosságra Luxemburgban az Európai Unió Bírósága főtanácsnokának véleményét Kásler Árpád devizahiteles ügyében.

A két döntés fügvénye, hogy a kormány milyen lépéseket tehet még a választás előtt a jelentős szavazói bázist jelentő devizahitelesek ügyében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.