Nem kapnak kártérítést a vörösiszap-károsultak, amíg nem fizetnek

POLITIKA
2014 február 12., 07:25
comments 28

[caption id="attachment_118305" align="aligncenter" width="1000"]Fotó: Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság / Wikimedia Commons Fotó: Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság / Wikimedia Commons[/caption]
Bár a bíróság 32 millió forintos kártérítést ítélt meg a vörösiszap-katasztrófa egyik áldoata, az egyéves Angyalka szüleinek, nem juthatnak hozzá a pénzükhöz. A jogszabályok szerint ehhez előbb be kéne fizetniük kétszázezer forintot az államnak, de nekik éppen a gázszámlára sincs pénzük.

A család egyike annak a négynek, ami már pert nyert a katasztrófát okozó Mal Zrt. ellen. Házukat teljesen elmosta az ár. És bár új házba költözhettek, erre átjegyezték az árban elpusztult házukra bejegyzett négymilliós hitelt. Vagyis most az új házért is még tartoznak. "Százötvenezres gázszámlatartozásunkat is részletekben fizetjük" - nyilatkozta az anya, Eszter.

Gondjaikat megoldaná a kártérítés, ha hozzáférhetnének. Ügyvédjük, Magyar György ezért Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult, hogy méltányosságból engedjék el a kétszázezres díjat.

De Pintér azt válaszolta, hogy nem kivételezhet. Azt javasolta Magyarnak, hogy ha már olyan sok ember problémáját átlátja, akkor készítsen tervezetet egy jogszabály-módosításhoz. (Via Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.