Pálffy István utolsó napja a Parlamentben

POLITIKA
2014 február 13., 10:14
comments 20

Elköszön ma a törvényhozástól Pálffy István, aki nem került fel a Fidesz-KDNP közös listájára, és nem indul egyéni mandátumért sem. Így egyetlen, de annál emlékezetesebb ciklus jutott neki a Parlamentben, egészségére.

Nem lesz képviselő Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár sem (ő 1998 óta tagja a parlamentnek), pedig az államtitkárok zöme ott van befutó helyen a lsitán. Arra sem fogadnánk, hogy marad államtitkár, ha lesz harmadik Orbán-kormány.

Visszavonul a törvényhozói munkától a bonyolult szakmai kérdésektől a választókat legszívesebben megóvó Wittner Mária és a korelnök - először 1945-ben képviselő - Horváth János is..

Vannak többen, akik nem lesznek ugyan képviselők, de nem engedte el a kezüket a Fidesz. A Heti Válasz összegyűjtötte azokat a képviselőket, aki mentőövet kaptak: az utolsó pillanatban az Országgyűlés öt évre a rendészeti szervek visszaélését vizsgáló Független Rendészeti Panasztestület tagjának választja a KDNP-s Lukács Tamást. A Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke lett az a Spaller Endre, aki onnan a legismertebb, hogy nem kis bravúrral 2010-ben fideszes képviselőként nem sikerült nyernie egyéni mandátumot. Rajta kivül csak ketten vannak ilyenek.

Az orosházi Dancsó József az Államkincstár elnökeként folytatja.

Még korábban talált más munkát a ciklust parlamenti képviselőként kezdő több politikus. Az Állami Számvevőszék elnökeként éri a ciklus utolsó parlamenti ülése Domokos Lászlót, időközben alkotmánybíró lett Balsai István és Salamon László, Mikola István pedig az OECD-ben képviseli Magyarországot. És többen azért nem lesznek tagjai a kisebb parlamentnek, mert inkább a polgármesterséget választják, mint például Pokorni Zoltán, Kocsis Máté, Borkai Zsolt, Láng Zsolt. 

A törvényhozás örökös szocialista bútorainak távozásáról itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.