Meghalt a V'MotoRock dobosa

ZENE
2014 február 15., 07:00
comments 4

Herpai Sándorra, ahogyan a Blikk írja, egy padon találták rá, Leányfalun, a Duna-parton, súlyosan klihűlt állapotban. A rendőrök azonnal kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. Herpai súlyos depresszióban szenvedett, tavaly megszökött a pszichiátriai kezeléséről, azóta egykori, romos családi házában és Leányfalu utcáin élt, többnyire adományokból. A falu polgármestere mindennap ételt küldött neki.

Herpait az elmúlt évtizedek egyik legkiválóbb rockdobosának tartották. A V'Moto-Rock alapítója volt, Demjén Ferenccel, Lerch Istvánnal és Menyhárt Jánossal játszott 1977-től 1989-ig. Szintén alapítója volt (1987-től) a Barbaro zenekarnak. Dobolt még a P. Mobilban, a Keresztes Ildikó Bandben, a Kormoránban, az Éva-Neotonban, és sok más projektben.

Herpai még a kétezres években is stabil egzisztenciájú, keresett zenész volt, élete egyik pillanatról a másikra omlott össze. Tavaly már azzal került be a bulvárlapokba, hogy súlyosan depressziós, házára fölvett hitelét nem tudja fizetni, felesége és fia elköltöztek tőle, házát valaki megvette vagy megszerezte, kísértetként bolyong Leányfalun. Megpróbálták pszichiátriára vinni, de onnan megszökött.

 

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.