Meghalt a V'MotoRock dobosa

Herpai Sándorra, ahogyan a Blikk írja, egy padon találták rá, Leányfalun, a Duna-parton, súlyosan klihűlt állapotban. A rendőrök azonnal kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. Herpai súlyos depresszióban szenvedett, tavaly megszökött a pszichiátriai kezeléséről, azóta egykori, romos családi házában és Leányfalu utcáin élt, többnyire adományokból. A falu polgármestere mindennap ételt küldött neki.

Herpait az elmúlt évtizedek egyik legkiválóbb rockdobosának tartották. A V'Moto-Rock alapítója volt, Demjén Ferenccel, Lerch Istvánnal és Menyhárt Jánossal játszott 1977-től 1989-ig. Szintén alapítója volt (1987-től) a Barbaro zenekarnak. Dobolt még a P. Mobilban, a Keresztes Ildikó Bandben, a Kormoránban, az Éva-Neotonban, és sok más projektben.

Herpai még a kétezres években is stabil egzisztenciájú, keresett zenész volt, élete egyik pillanatról a másikra omlott össze. Tavaly már azzal került be a bulvárlapokba, hogy súlyosan depressziós, házára fölvett hitelét nem tudja fizetni, felesége és fia elköltöztek tőle, házát valaki megvette vagy megszerezte, kísértetként bolyong Leányfalun. Megpróbálták pszichiátriára vinni, de onnan megszökött.