Teenage dream Ukrajnából

MŰVÉSZET
2014 február 16., 16:09
comments 8

Odessza egy tengerparti nagyváros Ukrajnában, itt él Krisztina Podobed, fotós. Tizenhat évesen, amikor gimibe járt, ő is halálosan irigykedett Alicia Silverstone cuccaira, és legalább annyira komolyan vette az életet, mint azt, hogy mit vegyen fel.

"Minden lány azzal a tudattal nőtt fel, hogy Disney-hercegnő szeretne lenni, később pedig olyan filmek szereplőire akartak hasonlítani, mint a Spinédzserek vagy a Doktor Szöszi."

Éppen ezért készítette tavaly decemberben az Ukrainian Schoolgirls and their Dreams of 'Clueless' sorozatát. A képeken ő és barátnői szerepelnek, amint a lepukkant menzán vagy épp olcsó tornacipőben ábrándoznak az amerikai tinik szupermenő életéről.

A ma húszéves Krisztina mégsem sajnálja, hogy nem élheti egy átlagos, amerikai tinédzser életét és ma már megérti, mit jelent Ukrajna posztszovjet történelme.

"Ezzel az anyaggal azt szeretnénk bemutatni, hogy szeretjük magunkat és a múltunkat, de úgy érezzük, létfontosságú lenne továbblépni. Ez a hely túl nyomasztó ahhoz, hogy itt gyereket neveljenek az emberek."

A képeket a barátnőivel, Anasztázia Kornával, Nasztya Anelcsikkel és Margo Dosztojevszkajával készítette.

Tímár Péter Gyász című sorozatából, 1983
Urbán Tamás fotói

Via Vice.com.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.