Brüsszelben csaphat össze Bécs és Budapest a magyar föld ügyében

mezőgazdaság
2014 február 18., 06:03
comments 13

Az Európai Bizottság ígéretet tett Ausztriának, hogy kivizsgálja az új magyar földtörvényt, ezt Andrä Rupprechter osztrák földművelésügyi miniszter mondta. A téma már az Európai Bizottságnál van, áprilisra várják az állásfoglalást. Rupprechter bízik abban, hogy a választások után újra normális hangnemben tud beszélni a problémáról a két ország. Az osztrák miniszter kijelentett, hogy nem a zsebszerződésekről, hanem a Kúria által is jogszerűnek ítélt földvásárlási és haszonbérleti ügyletekről van szó. Az új magyar földtörvény szerint ezek is érvénytelen és 2014. májusáig meg kell szüntetni őket.

fazekas
Fazekas Sándor szerint újabb barátságtalan lépést tapaszthatunk most Ausztriától, mert

ez egy magyar ügy, ami nekünk kell rendeznünk.

A magyar miniszter nem tartja szükségszerűnek, hogy a két ország leüljön tárgyalni egymással. Fazekas szerint a Bizottság előtt megtudja védeni a magyar álláspontot. (napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.