https://444.hu/assets/aranyérem-zabálás.jpg

Jó étvággyal fogyasztották el az érmeket Szocsiban

sport
2014 február 24., 15:37
comments 3

Tegnap véget ért a szocsi téli olimpia, ami elsősorban az orosz politikáról, másodsorban a téli sportokról szólt. Nem sokkal ezek után viszont a gasztronómiai élvezetek jönnek. (A fenti kép a Google találatait mutatja.)

Ahogy a nyári játékokon, Eb-ken és vb-ken, itt is szinte kötelezően előfordulnak humoros ráharapások („LOL, ez igazi arany?XD”), az álduckface-es szelfiparódiákhoz hasonló ironikus csócsálások („Én is ráharapok az éremre, mint a sok hülye, vágod!:D”), és megcsillan a tréfás aranyérem-mélytorok is („Om nom nom nom...”).

Az évszázados poén kiirthatatlan a dobogóról, így bármiféle szankció helyett – és ahelyett, hogy elkészítési recepteket ajánlanánk a mindig hidegen, nyersen fogyasztott olimpiai érmekhez – inkább csak összegyűjtjük az orálisan fixált olimpiai bajnokok fotóit.

photo_camera Megosztott aranynál a svájci Dominique Gisin még meg bírta állni, de a szlovén Tina Maze ráharapott az alpesisí aranyármére (Fotó: Gary Hershorn / Reuters)
photo_camera A kanadai női hokiválogatott (Fotó: Brian Snyder / Reuters)
photo_camera Az aranyérmes amerikai David Wise mellett még a bronzérmes francia Kevin Rolland is megkóstolta a győzelem/harmadik hely ízét (Fotó: Marko Djurica / Reuters)
photo_camera A fehérorosz biatlonos, Darya Domracheva (Fotó: Shamil Zhumatov / Reuters)
photo_camera A brit Elizabeth Yarnold szkeletonos harap (Fotó: Eric Gaillard / Reuters)
photo_camera A német Tobias Wendl és Tobias Arlt, a kettesszánkó bajnokai (Fotó: Marko Djurica / Reuters)
photo_camera A német bajnok, Eric Frenzel az északi összetett eredményhirdetésén (Fotó: Laszlo Balogh / Reuters)
photo_camera A páros műkorcsolyán aranyat szerző orosz Tatiana Volosozhar és Maxim Trankov mellett az ezüstérmes és szintén orosz Ksenia Stolbova meg Fedor Klimov is rámart a medálra (Fotó: Shamil Zhumatov / Reuters)
photo_camera A női sífutás első három helyezettje együtt lakomázik: a norvég Maiken Caspersen Falla aranyat, a szintén norvég Ingvild Flugstad Oestberg ezüstöt és a szlovén Vesna Fabjan bronzot eszik (Fotó: Gary Hershorn / Reuters)
photo_camera Sport: női biatlon sprint. A ragadozók: Anastasiya Kuzmina (szlovák, arany), Olga Vilukhina (orosz, ezüst) és Vita Semerenko (ukrán, bronz) (Fotó: Eric Gaillard / Reuters)
photo_camera A gyorskorcsolyázó holland Irene Wust hol csókkal kényezteti, hol foggal bünteti az érmét (Fotó: Eric Gaillard / Reuters)
photo_camera Yulia Lipnitskaya, Evgeny Plyushchenko és Ksenia Stolbova, a győztes orosz műkorcsolyacsapat tagjai nyammognak az érmen (Fotó: David Gray / Reuters)
photo_camera Még minden idők legnagyobb téli olimpikonja, a norvég Ole Einar Bjoerndalen is a szájába tolta az aranyat (Fotó: Shamil Zhumatov / Reuters)
photo_camera Az osztrák Matthias Mayer is a fogához verte az alpesisí lesiklásért kapott garast (Fotó: Eric Gaillard / Reuters)
photo_camera A kanadai Justine Dufour-Lapointe az ezüstérmes testvére mellett vágta be a freestylesí-aranyérmét (Fotó: Eric Gaillard / Reuters)
photo_camera Mind a 11 orosz műkorcsolyázó a foga közé vette az aranyat: Yulia Lipnitskaya, Evgeny Plyushchenko, Fyodor Klimov, Maxim Trankov, Dmitri Soloviev, Nikita Katsalapov, Elena Ilinykh, Ekaterina Bobrova, Tatiana Volosozhar and Ksenia Stolbova (Fotó: Shamil Zhumatov / Reuters)

Látható tehát, hogy az érmek elfogyasztása és az ország gazdasági, társadalmi helyzete között nincs összefüggés. A győzteseknek a sportteljesítményükért gratulálunk, az éremrágás miatt jobbulást kívánunk. (Szerencsére senki sem nyelte le. Legfeljebb a vesztesek.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.