A közrádióban már ukrán népzenét sem lehet játszani

Média
2014 március 04., 16:08
comments 39

mediat

Minden héten megörvendeztetnek valamivel a közmédiából. Ukrán fronton már a tüntetők leterroristázásával is nagyot alakítottak, de az eheti produkció még erősebb.

Úgy volt, hogy a közéleti vitáktól örökké hangos BARTÓK rádióban, a Népzene távolról című műsorban az ukrán népdalokkal foglalkoznak majd ma délután.

"Ukrajna mostanában gyakran tűnik fel a hírekben az ottani politikai feszültség következtében, de népzenéjéről nagyon keveset tudunk, különösen ha figyelembe vesszük, hogy szomszédos országról van szó. Pedig bizonyos szempontból az ország népzenéjében is tetten érhető a keleti orosz és a nyugati európai kultúra kettőssége, ami részben a mostani politikai konfliktusok mögött van."

Ezt írják a műsor beharangozójában. Szokatlanul aktuális, érdekes téma, izgalmas megközelítés. Nem is maradhatott így a dolog.

Az ukrános rész nem került adásba, a nyest.hu szerint helyette észt népdalokat játszottak a hallgatóknak.

Állítólag az MTVA menzán csütörtökre kijevi csirke van beírva a B-menübe. Egyelőre.

UPDATE

A műsor szerkesztője ezt írta a Facebookon:

"Nem maradt el, holnapután lesz és ez mindig is így volt, eleve is 6-ára készítettem."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.