Magyarország annyira keresztény, hogy egy napig sem bír böjtölni

vallás
2014 március 05., 13:52
comments 123

TEGNAP

2014. március 4.

Orbán Viktor: „A mi felfogásunk szerint a keresztény kultúra  a magyar nemzet történetének vezérfonala.  Mi nem azért vagyunk európaiak, mert erre geográfiai, földrajzi okaink lennének, hanem mert keresztények vagyunk  Egy erős és sikeres Magyarországot, csak ezekre a hagyományokra, a nemzeti, keresztény európai hagyományainkra építhetünk.” (via)

MA

2014. március 5.

Hamvazószerda van. A Nagyböjt első napja.  A keresztény világ az egyik legnagyobb ünnepére, Krisztus feltámadására készül negyven napon keresztül. „Emlékezz ember, porból lettél és visszatérsz a porba” – mondja ma a pap, miközben szentelt hamuval keresztet rajzol a hívők homlokára. Ma minden keresztény elindul a bűnbánat, az önmegtartóztatrás, a lemondás útján. A nagyböjti időben a böjtöléssel testünket fegyelmezzük a lelki javak elnyerése érdekében. Elindulunk, hogy társai legyünk Krisztusnak a szenvedés útján, a megváltó halálba vezető keresztúton.

photo_camera AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

HOLNAP

2014. március 6.

A Magyar Turizmus Zrt., az állami turisztikai marketingszervezet 2014-ben kilencedik alkalommal is megrendezi a népszerű Torkos Csütörtököt. A napot mikor magyar családok, párosrandizók, munkahelyi közösségek százai indulnak el halára zabálni magukat féláron kedvenc éttermükben. Ugyanis ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. A magyar gasztronómia nagy ünnepét hagyományosan a nagyböjt második napján rendezik meg.

84587_885974090_big

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.