Kedves fiatalok, ne legyetek már ekkora faszfejek! Üdvözlettel, Bors Magazin.

ÉLET
2014 március 06., 12:09
comments 139

A Bors Magazin ma cáfolhatatlan empirikus adatokkal támasztotta alá azt, amit mindig mindenki sejtett. Egy terhes nővel végig tömegközlekedték Budapestet, hogy megnézzék, kik adják át Állapotos Erikának a helyüket. Komoly kutatási kérdésről lévén szó, a napilap szakmaisággal vegyített aprólékos részletekben győzi meg olvasóit a tényről, hogy

a mai fiatalság sokkal nagyobb gyökerekből áll, mint az előző generáció.

Már a cikk felütése is igen erős.

photo_camera fiatalság+technológia=értékválság

A kerék feltalálása óta nem volt ekkora horderejű felfedezés a világban. De most jöjjenek az adatok.

  • a Mester utca-Boráros tér szakasz (igen, az a 200 méter!): egy idős úr rögtön átadja a helyét, utána egy ún. fiatal adja át az idősúrnak

1 pont az időseknek, 0,5 pont a fiataloknak!

  • Boráros tér-Corvin negyed: középkorú nő félrenéz, két fiatalabb fiú tudomást sem vesz a lovagiassági szabályokról és egy harmadik férfi is a kényelmes ülésben dőzsöl tovább

0 pont mindenkinek.

photo_camera Erika arcára kiülnek a gondolatok: ilyen világba születik meg a kisbabám? Vajon ő is olyan lesz, mint ezek a mai fiatalok?

A nem túl kitartó újságíró akaratlan szóviccel próbálja kendőzni a morális pánikot: egyik utas olvas, másik kettő nem veszi a lapot. SASTAPS és 0 pont.

  • Rákóczi tér: egy férfi átadja a helyét

De vajon hány éves az "egy férfi"? Kinek jár a megszerzett 1 pont? És a világ miért csak idősekből és fiatalokból áll?

Na de ki által? Vagy le sem kell írni, annyira egyértelmű, hogy a fiatalok egy haldokló ember mellett is unottan Angry Birdsöznének az ülésükön?!
Jár a pont a szebbkorúaknak.

  • Mester utcától Blaha felé: egy idősebb nő átadja a helyét. +1 pont.

Csak én kezdem úgy érezni, hogy ezt a cikket trollkodó fiatalok csinálták és igazából egy terhes nőt csak azért fizetnek, hogy a kényelmesen üldögélő nyugdíjasoktól elvegye a helyet a csúcsforgalomban?

A teszt nyertesének nem merek csak egy pontot adni. +10!!!!

photo_camera KI. KELLETT. MONDANI.

Akár itt is véget érthetne a leleplezés, de szerencsére az újságírásnak vannak komoly etikai és szakmai feltételei is, ezért a cikk végére beidézik Győri Pétert, a szakértő szociológust.

photo_camera Győri Péter képes világrendszerben ábrázolni a problémát: a kártékony nyugati filozófiák szele csapta meg a villamosozó fiatalságot.

Az sajnos a szakember szavaiból sem derül ki, hogy a világ miért csak fiatalokból és idősekből áll, illetve hol húzódik a határ.
Vajon a 35 évesek még udvariatlanok? Vagy ők már átkorosodtak a tisztességes emberek kasztjába?

Véget ér a cikk, megannyi kérdés marad megválaszolatlan, az Állapotos Erikák pedig tehetetlenül szenvednek tovább a tömegközlekedés kor-osztályharcában.

Fotók: Bors Magazin

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.