Eddig 3500 orosz nem léphetett be Ukrajnába

külföld
2014 március 09., 20:53
comments 5

Az ukrán határőrök 3500 orosz állampolgártól tagadták meg eddig a belépést Ukrajnába, nem kívánatosnak minősítetve a tartózkodásukat az ország területén – közölte Kijevben Pavlo Sisolin vezérezredes, az Ukrán Állami Határőrszolgálat vezetőjének első helyettese. A tábornok az ukrán kormány ülésén elmondta, hogy napi átlagban legalább 500 orosz állampolgárt fordítanak vissza az orosz-ukrán határról, és az ukrán határátkelőhelyekről eddig eltanácsolt 3500 orosz között 16 újságíró volt, akiknek az ország területén való tartózkodását nem tartották megengedhetőnek az ukrán hatóságok.

Sisolin azt is közölte, hogy Oroszország durván megsérti az orosz Fekete-tengeri Flotta ukrán területen való tartózkodását szabályozó ukrán-orosz szerződést és a közös határ védelmével kapcsolatos kétoldalú megállapodásokat. A hétvégén a lembergi/lvivi nemzetközi repülőtérről egy orosz újságírót és egy parlamenti képviselőt fordítottak vissza az ukrán határőrök, mert felmerült a gyanú, hogy a Munkácsra tartó orosz állampolgárok Ukrajnát lejárató információkat készülnek gyűjteni Kárpátalján. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.