Washington nem ad fegyvert Kijevnek

hadsereg
2014 március 13., 22:38

Az ukrán ideiglenes kormány fegyvereket, lőszert és hírszerzési támogatást kért az Egyesült Államoktól, ami tartva az Oroszországgal való feszültség kiéleződésétől egyelőre elutasította, hogy fegyverekkel segítse Kijevet – mondta Washingtonban egy névtelenül nyilatkozó vezető amerikai kormányzati tisztségviselő.

Washington úgy akar támogatást nyújtani Ukrajna ideiglenes kormányának, hogy ne konfrontálódjon még jobban a kiszámíthatatlan Moszkvával, és hogy a szándékán kívül ne bátorítsa az ukrán hadsereget olyan lépésekre, amik egy, a mostaninál is közvetlenebb válságot robbantanának ki.

Ez azonban nem egy örökre szóló „nem”, hanem azt jelenti, hogy „most nem” – mondta a neve elhallgatását kérő amerikai illetékes az Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő amerikai látogatására időzített, visszautasított kérésről. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.