Amerika egyik legbefolyásosabb Oroszország szakértője szerint újabb hidegháború jön

POLITIKA
2014 március 15., 21:32

Michael McFaul az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója volt orosz ügyekben. A Facebookon ír az ukrán válságról.

Nagyon szomorú nap a mai. Főleg azoknak az amerikai és orosz embereknek, akik hittek egy erős, demokratikus Oroszországban, ami teljes értékű tagja a nemzetközi közösségnek. Putyin elnök legutóbbi döntései óriási visszalépést jelentenek.

Egy olyan időszakba lépünk, ami sok dologban különbözik, de még többen hasonlít a hidegháborúhoz. Újra felszínre tör a demokrácia és a zsarnokság közötti harc. A legfontosabb most megerősíteni az európai országokat az orosz agresszióval szemben. Ez Amerikai és Európa legfőbb feladata. Elsősorban Ukrajnát kell megvédeni.

Az oroszokkal üzletelő társaságokat megint meg fogják bélyegezni.

Tragikus, de az Oroszország elszigetelésére tett erőfeszítések azokat az orosz állampolgárokat is sújtani fogják, akiknek semmi közük a moszkvai vezetéshez.

Az egyetlen reményem, hogy ez a mostani sötét időszak nem tart majd annyi ideig, mint a hidegháború.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.