Megvizsgálnák, hogy törvényesen működik-e Beregszászon Kovács Béla jobbikos EP-képviselő irodája

külföld
2014 március 16., 18:03
comments 20

A zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál azt írja, hogy a Kárpátalján befolyásos Egységes Centrum (JC) párt képviselői beadvánnyal fordulnak az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat (SZBU) meg az Európai Parlament vezetéséhez és Magyarország Külügyminisztériumához, hogy vizsgálják meg, törvényes alapon működik-e Kovács Béla európai parlamenti képviselő ügyfélfogadó irodája Beregszász központjában.

A kárpátaljai ukrán médiában nagy visszhangot kapott, hogy Kovács Béla jobbikos EP-képviselő tegnap Szimferopolban azt mondta a sajtónak, hogy a Krím státusáról rendezett népszavazás megfelel a nemzetközi előírásoknak.

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye hírportáljai azt írják, Kovács korábban kiállt a kárpátaljai magyar autonómia mellett, feltételül szabva annak létrehozását Ukrajna és az Európai Unió közötti tavaly novemberre tervezett társulási szerződés aláírásához. Egyes ukrán hírportálok azt állították, hogy „Kovács a krímihez hasonló forgatókönyvben gondolkodik Kárpátalját illetően a Jobbik Nagy-Magyarország visszaállítását célzó projektjében”. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt