Fegyvertelen oroszok rohantak le egy krími ukrán bázist

külföld
2014 március 22., 13:33
comments 2

Több száz, a jelentések szerint fegyvertelen orosz tüntető rohanta le az ukrán haditengerészet bázisát Novofjedorivkában a Krímben. A BBC jelentése szerint a bázis nagy részét el is foglalták.

Mozgásban van az orosz hadsereg is, a jelentések szerint mesterlövészek és páncélozott járművek vették körül a belbeki légitámaszpontot. Korábban megadásra szólították a védőket, az ultimátum ezekben a percekben jár le.

A Krím orosz annexiója után a kijevi ukrán kormány az ukrán csapatok kivonásáról döntött. Az orosz hadsereg reggel még szabad elvonulást biztosított egy századnyi ukrán deszantosnak annak fejében, ha hátrahagyják felszereléseiket. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.