https://444.hu/assets/dubai_4.jpg

A Dubai reptere a legforgalmasabb légikikötő a világon

TECH
2014 március 27., 19:32

2014 első két hónapjában a világ legtöbbet használt reptere lett a Dubai Internation Airport, így átvette az a vezetést a londoni Heatrrowtól. Az Emirates és a Flydubai légitársaság agresszív terjeszkedése miatt az utasszám 1,8 millió volt ebben az időszakban. A légikikötő 13,5 százalékkal növelte kapacitását a 2013-as adatokhoz képest.

photo_camera AFP PHOTO/KARIM SAHIB

Közben a Virgin Atlantic légitársaság alapítója, Sir Richard Branson bírálta az angol kormányt, hogy hagyja jóvá a harmadik kifutó pálya megépítését Londonban. Szerinte:

Nagy-Britannia visszacsúszik a sötét középkorba, mert 1945 óta nem építették meg a harmadik felszállópályát a legfőbb repülőtéren.

UAE-TRANSPORT-AVIATION-AIRPORT-DUBAI

Branson méltatta Dubai merész terveit, hogy még egy hatalmas repülőteret építenek az arab város mellé, a Al Maktotum International-t, hat kifutópályával. A repteret 160 millió utasra, és 12 millió tonnás áruforgalomra tervezik és képes lesz fogadni egyszerre négy darab Airbus A380 Superjumbo gépet. Az Emirates légitársaságnak jelenleg húsz ilyen gépe van. (Jalopnik)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.