Egy külföldi utazásos oldalon összegyűjtötték, mi az a 6 dolog, amivel a leggyorsabban lehet felidegesíteni a magyarokat

utazás
2014 március 27., 11:29

A szerző 2005-ben jött először Magyarországra, aztán feleségül vett egy magyar lányt, és azóta 12 alkalommal voltak nálunk. Szerinte így lehet a leggyorsabban felhúzni a magyarokat.

1. Nem inni a pálinkából, mikor egy vendségében megkínálnak

Ingyenes pálinkaosztás a budapesti reptéren

A tipp szerint ha valaki nem iszik egy felest, akkor nem csak a házigazdát sérti meg, de a többi vendég is csak gyanakodva fogj méregetni egész este. Azért felhívják a figyelmet, hogy 3 pohár után érdemes áttérni a sörre, mert a magyarok kedvenc itala bizony nagyon erős.

2. Azt feltételezni, hogy ma sokkal jobban élnek az emberek, mint a kommunizmus idején

Az oldal szerint sok magyar nosztalgiával gondol vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor mindenkinek volt munkája, lakása, megélhetése. Aki külföldiként a Kádárt szidja, az könnyen bajba kerülhet.

3. Leszólni a magyar ételeket

Ha csak két dolog van, amiért igaz szenvedéllyel lelkesednek a magyarok, akkor azok a vízi sportok és magyar konyha. A gulyásleves és a halászlé különösen érzékeny, minden családnak megvan a maga "legjobb" receptje ezekhez.

4. Hungary - hungry szóviccek

Aki azzal poénkodik, hogy a Hungary (Magyarország) és a hungry (éhes) szavak mennyire hasonlítanak egymásra, az nem lesz társaság kedvence Magyarországon.

5. Összekeverni Budapestet Bukaresttel, a magyarokat a környező szláv népekkel

Még a magyarok sem egyeztek meg benne, hogy pontosan honnan származnak, de azt mindenki komoly sértésnek veszi, ha az oroszokkal, vagy más szláv népekkel hozzák össze őket.

6. Megvédeni a trianoni békeszerződést

Az egyik legfájóbb dolog a magyar történelemben, hogy az első világháború után feldarabolták az országot, és sok magyar lakta rész külföldre került. Ebben az ügyben ha egy külföldi véleményt nyilvánít, akkor jobban tesz, ha a magyarok pártját fogja, különben bajba kerül

És akkor egy fontos idézet a végére a szerzőtől:

"But a few simple rules will keep you from being a seggfej: Drink like you mean it, eat like you mean it, bring up history/politics only if you know what the hell you’re talking about, and —bazd meg! — learn some Hungarian cuss words!"

(via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.