Lövöldöztek az éjjel Kijevben

2014 április 1., kedd 9:02
14

A Jobboldali Szektor nacionalista szervezet egyik tagja lövöldözött hétfőn Kijevben. Andrij Kozjubcsik a főváros egyik forgalmas utcáján a Hrescsatikon egy étterem előtt összeszólalkozott a Majdan Önvédelme nevű szervezet tagjaival, majd pisztolyával lövöldözött. Három embert meglőtt, majd az étterem vécéjében elbarikádozta magát. Végül a Jobbszektor tagjai kapták el és adták át a rendőrségnek. Az egyik sebesült Bohdan Dubasz, a kijevi városi adminisztráció helyettes vezetője. A Majdan Önvédelem 31 éves aktivistája azonban súlyosan megsebesült: két golyó átment a tüdején, illetve egy a has tájékán, sok vért vesztett, jelenleg is kórházban van.

REUTERS/Max Levin

Avakov belügyminiszter szerint a lövöldöző részeg volt. Az incidens után a Jobbszektor bázisánál civilek és az Önvédelem tagjai követelték, hogy adja le fegyvereit a szervezet.

REUTERS/Max Levin

Kedd reggel az ukrán parlament határozatot fogadott el, hogy az illegális fegyveres csoportok, így a Jobboldali Szektor és a Majdan Önvédelme, azonnali lefegyverezéséről. (MTI/BBC)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt