Lövöldöztek az éjjel Kijevben

A Jobboldali Szektor nacionalista szervezet egyik tagja lövöldözött hétfőn Kijevben. Andrij Kozjubcsik a főváros egyik forgalmas utcáján a Hrescsatikon egy étterem előtt összeszólalkozott a Majdan Önvédelme nevű szervezet tagjaival, majd pisztolyával lövöldözött. Három embert meglőtt, majd az étterem vécéjében elbarikádozta magát. Végül a Jobbszektor tagjai kapták el és adták át a rendőrségnek. Az egyik sebesült Bohdan Dubasz, a kijevi városi adminisztráció helyettes vezetője.  A Majdan Önvédelem 31 éves aktivistája azonban súlyosan megsebesült: két golyó átment a tüdején, illetve egy a has tájékán, sok vért vesztett, jelenleg is kórházban van.

REUTERS/Max Levin

Avakov belügyminiszter szerint a lövöldöző részeg volt. Az incidens után a Jobbszektor bázisánál civilek és az Önvédelem tagjai követelték, hogy adja le fegyvereit a szervezet.

REUTERS/Max Levin

Kedd reggel az ukrán parlament határozatot fogadott el, hogy az illegális fegyveres csoportok, így a Jobboldali Szektor és a Majdan Önvédelme, azonnali lefegyverezéséről. (MTI/BBC)

 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.