A NASA felfüggeszti együttműködését Oroszországgal

külföld
2014 április 02., 20:35
comments 24

A NASA nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató Michael O'Brien küldte szerdán azt az emailt dolgozóinak, amiben tájékoztatja őket, hogy mivel Oroszország folyamatosan megsérti Ukrajna szuverenitását Amerika kormánya úgy döntött, hogy minden kapcsolatot meg kell szakítani az orosz kollégákkal. Nem lehet találkozni a másik ország képviselőivel, kommunikálni velük, telefonálni, emailt írni, videokonferenciát bonyolítani. Kivételt képez minden ami a Nemzetközi Űrállomással kapcsolatos. A levél szerint az nincs megtiltva, hogy egy harmadik országban találkozzon az amerikai-orosz űrkutató.

A NASA jelenleg csak orosz segítséggel, a Szojuz űrhajóval tudja eljuttatni űrhajósait az ISS-re. Legutóbb március 25-én lőttek ki két orosz mellett egy amerikai űrhajóst. A váratlan döntés meglepte a hírek szerint mindkét ország űrhivatalát, hiszen évekig békésen dolgoztak együtt. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.