A NASA felfüggeszti együttműködését Oroszországgal

A NASA nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató Michael O'Brien küldte szerdán azt az emailt dolgozóinak, amiben tájékoztatja őket, hogy mivel Oroszország folyamatosan megsérti Ukrajna szuverenitását Amerika kormánya úgy döntött, hogy minden kapcsolatot meg kell szakítani az orosz kollégákkal. Nem lehet találkozni a másik ország képviselőivel, kommunikálni velük, telefonálni, emailt írni, videokonferenciát bonyolítani. Kivételt képez minden ami a Nemzetközi Űrállomással kapcsolatos. A levél szerint az nincs megtiltva, hogy egy harmadik országban találkozzon az amerikai-orosz űrkutató.

A NASA jelenleg csak orosz segítséggel, a Szojuz űrhajóval tudja eljuttatni űrhajósait az ISS-re. Legutóbb március 25-én lőttek ki két orosz mellett egy amerikai űrhajóst. A váratlan döntés meglepte a hírek szerint mindkét ország űrhivatalát, hiszen évekig békésen dolgoztak együtt. (Mashable)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.