Helyesbítést vár Csányi cége a Miniszterelnökségtől

Mint kedd este megírtuk, a Miniszterelnökség feketelistáján szerepel egy Csányi Sándor (OTP elnök-vezérigazgató) érdekkörébe tartozó cég is. A listán olyan cégek vannak, amelyek EU-s támogatást vettek fel, ám átláthatatlannak ítélték a tulajdonosi szerkezetüket.

A Bonafarm Bábolna Takarmány Kft. szerepel a listán, és a Miniszterelnökség álláspontja szerint vissza kell adniuk kamatostul a 2012-ben elnyert 220 millió forint uniós támogatást.

A Bonafarm Csoport közleményben reagált szerda délután. Azt állítják, hogy félreértésről van szó.

„A Bonafarm Csoport minden egyes tagjának egyértelmű és transzparens tulajdonosi szerkezete van. A Bonafarm Bábolna Takarmány Kft. kizárólagos tulajdonosa a Bonafarm Zrt., amelynek 100%-os  tulajdonosa  a Bonitás 2002 Zrt., amelynek egyetlen tulajdonosa dr. Csányi Sándor. Erről a Kft. a kérdéses támogatási pályázat kötelező mellékletében nyilatkozott is” - áll többek között a közleményben.

„A Bonafarm Csoportot a lista összeállítói semmilyen formában nem keresték meg az üggyel kapcsolatban” - teszik hozzá. A Miniszterelnökség állítása szerint az összes pályázati nyertest felszólították adatközlésre.

A Bonafarm szerint az sem igaz, hogy ők vették volna fel a teljes támogatást. Egy kutatási programról volt szó, amelyben egy konzurciomot vezettek, és abban benne volt a Kaposvári Egyetem is. Viziszárnyasok takarmányozásáról szólt a kutatás egyébként.

„Ezúton is kérjük a Miniszterelnökség munkatársait, hogy helyesbítsék adatbázisukat, mert a pontatlan közléseik súlyosan sértik a Bonafarm Csoport jóhírét” - fejeződik be a közlemény.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.