Ilyen lehet az Android TV

tévé
2014 április 06., 12:04
comments 11

A Verge megszerzett pár olyan dokumentumot, amik a Google tévékre kitalált oprendszerét írják le. Ezekből az derül ki, hogy az Android TV majdnem pont olyan lesz, mint a mostani tévés set-top-box-ok, csak kicsivel jobb. Valami nagyon egyszerűt szeretnének csinálni, amit bármivel el lehet navigálni.

A bármi alatt itt egy négyirányú kurzort értenek, amivel fel-le, és jobbra-balra lehet szkrollozni. A Google azt szeretné, hogy ne kelljen külön elindítani a Hulu appot, amiből aztán kiválasztjuk, hogy mit akarunk nézni, hanem a tartalom és az appok a főképernyő polcain figyelnek majd.

A nagy húzás állítólag az lesz, hogy a Google aktívan javasol majd tartalmakat az eddig fogyasztottak alapján, amiben mondjuk tényleg jók, mert ki tudna többet arról, hogy mi érdekel minket, mint a Google. A fejlesztés egyelőre állítólag csak ott tart, hogy a Google különböző cégeknek udvarol, hogy fejlesszenek specifikált appokat az Android TV-re. A cég nem kommentálta a dolgot, ami bármit jelenthet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.