Akiknek eddig nem volt egyértelmű, hogy a Jobbik az oroszokkal van: 372. rész

POLITIKA
2014 április 10., 09:33
comments 235

Mióta balhé van Ukrajnában, a Jobbiknak szinte minden megmozdulásáról üvölt, hogy az oroszok oldalán állnak. Egyik EP képviselőjük, a Moszkvában végzett Kovács Béla találta rendben az orosz fegyverek árnyékában zajlott krími népszavazást. A Foreign Affairs nemrég írt róla, hogy a jobbikosok Vlagyimir Putyin legfontosabb nyugati szövetségesei között vannak.

Tegnap Gaudi-Nagy Tamás jobbikos EP képviselő sorakozott szorosan Oroszország mögé.

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén volt vita az ukrán helyzetről, ő ekkor mondott nagyon okos dolgokat.

"Meg kell értenünk, hogy mi történik Ukrajnában. Háttérhatalmak [többen!] próbálják irányításuk alá vonni Ukrajnát, hogy kolonizálják, és előkészítsék egy Oroszország elleni támadáshoz. (...) Amerikai zsoldosok harcolnak az ukránok mellett az orosz nemzet ellen, és erre [az EU] nem mond semmit?!?! Még egy volt izraeli katona is harcolt a "demokratikus" maidaniak mellett."

Miután leleplezte a tudjukkiket, a politikus áttért arra, hogy Ukrajna nem is igazi ország, a lakosság milliói ott elnyomás alatt élnek. Követelte az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali összehívását, és Kárpátalja visszacsatolását Magyarországhoz.

Úgy tudjuk az ENSZ BT eddig nem reagált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.