Győzött a Fidesz, jöhet a sportegyetem

sport
2014 április 10., 05:08
comments 19

Leválhat a Semmelweis Egyetemről a Testnevelési és Sporttudományi Kar, és önálló egyetem lehet belőle, mondta Radák Zsolt, a kar dékánja.

Elképesztő lehetőséget ad a magyar sportnak, hogy a választások nyomán marad az eddigi kormány -

nyilatkozta Radák az MTI-nek.

Mint az a dékán nyilatkozatából kiderül, az elképesztő lehetőségek elsősorban pénzt jelentenek, ha pedig leválik a kar az egyetemről, és önállósodik, akkor új törvényeket is.

Lehet változtatni úgy, hogy az egyetemen belül normális anyagi hátteret biztosítanak ennek a karnak, s lehet úgy is, hogy a Semmelweistől külön, önállóan folytatják. Ha különválás lesz, akkor ehhez nagyon komoly változtatásokat kell végrehajtani a felsőoktatási törvényben is, a TF ugyanis a mai előírások értelmében nem lehet egyetem.

Radák szerint

Mióta kar vagyunk, vagyis 2000-től semmilyen fejlesztés nincs nálunk. Ha a sport továbbra is stratégiai ágazat Magyarországon, akkor a TF helyzetén változtatni kell.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.