Év végén lesz tisztújítás az MSZP-ben

Tbg
politika
2014 április 12., 12:53
comments 52

Szombatont tartott választmányi ülést az MSZP, ahol Botka László, Szeged polgármestere és a párt választmányi elnöke kijelentette, az októberi önkormányzati választást még ezzel a vezérkarral vezetik le, utána viszont

  • tartalmi,
  • politikai,
  • szervezeti

változásokra lesz szükség a pártban.

Mesterházy Attila elnök is radikális változásokról beszélt, szerinte

a kistelepülési jelenlét hiánya, a túlzottan pragmatikus, az érzelmi azonosulást nem segítő program és a társadalmi folyamatok nem pontos megértése is hozzájárult a baloldal választási vereségéhez.

Ezért az önkormányzati választáson - ellentétben az országgyűlésivel - nem országosan, hanem helyi szinten fognak dönteni az együttműködésről, azaz a helyi szervezetek maguk választhatnak szövetségest.

Az MSZP a héten menesztette Ron Werber kampánygurut, miután a kormányváltás nem sikerült, de óvatos mozgólódás indult Botka részéről is, aki a legélesebben kritizálta a párt szereplését a választáson. A pártelnök Mesterházy mindenesetre jelezte, újra lenne pártelnök. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.