Katonai delfinekkel és fókákkal ijesztgeti az oroszokat a NATO

Számos orosz lap átvette hétfőn az Itar-Tassz orosz állami hírügynökség értesülését, miszerint tengeri emlősöket visznek az amerikaiak a Krím közelébe.

A beszámoló szerint a NATO Fekete-tengeri hadgyakorlatra készül. Ennek pontos ideje és helye sem szerepel a hírben, de az egyértelműen kiderül, hogy palackorrú delfineket és fókákat vetnek majd be, először a NATO történetében.

Az állatokat elsősorban aknák keresésére képezték ki az USA-ban. 20 delfin és 10 fóka vesz majd részt állítólag az akcióban. A NATO ezelőtt még sosem használta őket hadgyakorlaton. Az oroszok szerint a tengeri emlősöket egyenesen Ukrajnába szállítják majd.

Egy gyors keresés alapján a nyugati sajtóban nincs hír arról, hogy mostanában a NATO hadgyakorlatot tartana Ukrajnában, a Fekete-tengeren. Márciusban volt egy amerikai-román-bolgár hadgyakorlat erre, és jelenleg amerikai és francia katonai hajók is a Fekete-tengeren tartózkodnak, de állatokról csak az orosz sajtóban van szó. Ezzel együtt lehetséges, hogy Odesszában tényleg tesztelik majd az Egyesült Államok katonai állatait.  (ria.ru)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.