Magyar Nemzet: „Cigánypogrom kezdődött az ország keleti részében”

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Nem kell aggódni, nem folyik etnikai tisztogatás Magyarországon. Az mno.hu csak egy klasszikus kopipészthibát követett el, amikor egy az egyben átvette a karpatinfo.net hírét, ezzel a címmel:

cigánypogrom

Kárpátalján még stimmel, amikor Kelet-Ukrajnáról írják, hogy az ország keleti része, de sosem volt Magyarország része Kelet-Ukrajna.

A cigányok kitelepítésének ténye egyébként még nincs hivatalosan megerősítve, de már a Guardian is írt hasonló hírekről. Az Ukrajinszka Pravda szerint Szlovjanszkban orosz szakadárok fegyveresei járják éjjelenként a főleg romák lakta városrészeket, ahol betörnek a házakba, bántalmazzák a lakókat, törnek-zúznak és fosztogatnak. A tudósítás szerint több roma családot csőre töltött fegyverekkel kényszerítenek arra, hogy minden holmijukat teherautókra pakolják, majd elviszik őket a város határán kívülre, ahol kiteszik a hajléktalanná tett szerencsétleneket.

Szlovjanszk polgármestere, Vjacseszlav Ponomarjov az Ukrajinszka Pravda szerint elismerte, hogy ez történik, a lap szerint azzal magyarázta, azzal magyarázza a történteket, hogy embereinek a Szlovjanszkban működő drogkereskedő bandák felszámolására adott utasítást, de arról nem tehetnek, hogy „a narkóbiznisszel” a városba települt „roma csoportosulások” foglalkoznak. Ponomarjov korábban arra szólította fel a lakosságot, hogy tegyenek jelentést a népi milíciáknak minden gyanús személyről, aki nem oroszul beszél.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.