Oroszbarát fegyveresek elfoglalták a donyecki tévé- és rádiótársaság épületét

külföld
2014 április 27., 18:13

A kaput áttörve jutottak be a Moszkva-barát tüntetők az helyi állami tévé- és rádióállomás épületébe. Lövés nem dördült, az épületre kitűzték a "donyecki népi köztársaság" zászlóját. Az épület előtt ötszázan tüntetnek, oroszbarát és Ukrajnától való elszakadást éltető rigmusokat skandálnak. Az épületet elfoglaló azonosító nélküli fegyveresek azt követelik, hogy az ukrán csatornákat ne, csak az orosz tévéket sugározzák.

photo_camera REUTERS/Baz Ratner

Az épületfoglalás előtt oroszbarát tüntetés volt a donyecki Lenin téren. Ott Denisz Pusilin, az önmagát donyecki kormányzónak hívó, elszakadáspárti politikus mondott beszédet. A május 11-én tartandó függetlenségi népszavazásra buzdított.

Mi önökkel együtt szuverenitást kapunk, aminek köszönhetően eldönthetjük, hogy föderális egységre lépünk-e egy másik országgal vagy sem.

(MTI/AP)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.