Putyin megölelt egy veterán német politikust, Berlinben balhé van

külföld
2014 április 30., 08:12
comments 38

Gerhard Schröder volt német kancellár hétfőn megölelte Vlagyimir Putyint. Az esetről készült fotó miatt a berlini kormányoldal több politikusa is elítélte a volt német kormányfőt. Nem kellene keresztbe tenni egy ilyen propagandával a német állam külügyi erőfeszítéseinek szerintük.

Schröder 2005-ig vezette Németországot, és azóta az Északi Áramlat nevű gázvezetéket építő és működtető cég vezetője. Így fizetése nagy részét a Gazpromtól, vagyis az orosz államtól kapja. Nem csoda, hogy 70. születésnapja alkalmából Szentpétervárra szerveztek neki bulit hétfő estére. Ahová egyszeriben beugrott hozzá Vlagyimir Putyin orosz elnök is. Ekkot történt az ölelkezés.

A mostani német kancellár Angela Merkel nem győzi elítélni Putyin ukrajnai beavatkozását. Így elődje ölelő karja erősen bosszanthatja. (fotó az ölelésről itt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.