A Gazprom hajójának kikötését próbálták megakadályozni a Greenpeace aktivistái Hollandiában

2014 május 1., csütörtök 10:13
28

A holland rendőrség csütörtökön őrizetbe vette a Greenpeace környezetvédő szervezet harminc aktivistáját, amiért megpróbálták megakadályozni, hogy egy északi-sarki olajszállítmánnyal érkező orosz hajó kikössön Rotterdamban.

A környezetvédők két hajóval, gumicsónakokkal és siklóernyőkkel próbálták megakadályozni, hogy a Gazprom orosz földgázipari óriáscég Mihail Uljanov nevű hajója, amely a fedélzetén az első északi-sarkvidéki olajszállítmányt hordozta, lehorgonyozzon a holland kikötőben.

Greenpeace Facebook

A Greenpeace aktivistái a Barents-tengeri orosz kőolaj-kitermelés ellen tiltakoztak.  A Greebpeace közleménye szerint két magyar is volt a 80 aktivista között csütörtök reggel.

Azért tiltakoztak, mert szerintük "ez a tankerhajó az egyik első jele az Északi-sarkvidéket kiaknázni igyekvő új, felelőtlen olajláznak. Holott a lenyűgöző szépségű sarkvidék így is a szemünk láttára olvad."

Mint írják, ez a tankerhajó a világon elsőként szállít az Északi-sarkvidékről származó olajat. A sarkvidéki harmincak tavaly ősszel épp ugyanennek az olajnak a kitermelése ellen tüntettek. Az olajat a francia Total vállalat vásárolta meg. (via MTI, Greenpeace)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt